Profesyonel Sitenizi Bugün Oluşturun

Web tasarım, işletmelerin dijital dünyadaki hedef kitlelerine ulaşmak, ürün ve hizmetlerini tanıtmak, online satışını gerçekleştirmek için başvurdukları en önemli dijital pazarlama aracıdır. Rekabetin en üst düzeyde yaşandığı Google gibi arama motorlarında üst sıralarda çıkmak için web sitesi tasarımı nasıl olmalıdır? işletmeler dijital dünyada başarıya ulaşmak için dikkat etmesi gerekenler:


Doğru Strateji Uygulayın

"Rekabet olmasa stratejiye de ihtiyaç olmazdı." - Kenichi Ohmae


Dijital dünyada tütekicinin ilk izlenimi web sitelerin tasarımları ile başlar. İşletmeniz ne kadar kurumsal, ürün ve hizmetleriniz ne kadar başarılı olursa olsun doğru strateji ile oluşturulmuş profesyonel bir tasarıma sahip olmadığınız sürece ilk izleniminiz olumsuz olacaktır. Satış veya destek ekibinizin görünümüne ve müşterilerinizle olan diyaloğuna verdiğiniz önemin çok daha fazlasını web sitenizin tasarımına ve içeriğine vermeniz gerekiyor. Bu bilince sahip işletmeler, sektörde deneyim sahibi profesyonel web tasarım firması ile çalışmaya başlayarak ilk adımı doğru bir şekilde atıyor. İYİDİZAYN ® olarak müşterilerimize dijital dünyada uygulamaları gereken stratejileri birlikte geliştiriyoruz.


Modern Tasarım, Kolay Kullanım ve Hızlı Açılan Sayfalara Sahip Olun

"Basitleştirin. İyi bir tasarımın gücü basitliğindedir." - Barbara Kuhr


Anlaşılması ve kullanımı zor tasarımlar, standart içerikler ve yavaş açılan sayfalar ziyaretçilerin rakip sitelere yönelmelerine neden olan başlıca faktörlerdir. Sitenizi rakiplerinizden ayırmanın en kolay yolu, tasarımı basitleştirmek, kullanımı kolaylaştırmak ve sayfaları, özellikle mobil kullanıcılar için, daha performanslı hale getirmektir.


Mobil Tasarıma Öncelik Verin

"Ortalama her 10 kullanıcının 8'si mobilden geliyor."


Web sitesi yaptırmak isteyen işletmelerin bir çoğu yayına alınacak web sitelerini mobilde dahi incelemiyor. Beğendiğiniz sitelerin sadece masaüstü görünüme bakarak karar vermeyin. Her zaman mobil kullanımı farklı genişlikteki mobil cihazlardan test edin. Kullanımda zorlandığınız sayfaları veya kısımları geliştirmeye çalışın.


Web Sitesi Optimizasyon Testlerini Kullanın

"Mobil kullanıcıların %55'ü yüklenme süresi 2 saniyeyi geçen sayfalardan çıkış yapıyor" - Google


Site ve sayfa açılış hızları Google için önemli bir sıralama faktörüdür. Web sitelerinde anasayfa, kategori veya hizmet sayfaları kullanıcılar tarafından en çok ziyaret edilen sayfalardır. Siz de web sitenizin önemli sayfalarını Google'ın Pagespeed ve GTmetrix gibi testlerine sokabilirsiniz. Sayfaların ne kadar sürede yüklendiğini, içeriklerin ne kadar optimize edildiğini ve eksiklerin neler olduğu konusunda detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.


Responsive (Mobil Uyumlu) Web Tasarım Kullanın

"Responsive tasarımlar ekranın genişliğine göre otomatik şekil alır"


Responsive siteler ekranın genişliğine göre şekillenir. Böylece sayfalarda bulunan yazı, resim ve diğer içerikler mobil, tablet ve masaüstü gibi farklı ekran genişliğindeki cihazlara göre ayarlanır. Google, mobil uyumlu web sitelerini sonuçlarda daha üst sıralarda göstereceğini bu makalesinde duyurmuştu. Google'dan yapılan bu açıklamasından sonra responsive tasarımlara olan talep hız kazandı. Google'ın mobil uyumluluk testi ile sitenin mobile uyumlu olup olmadığını saniyeler içerisinde öğrenebilirsiniz.

Siteniz Kurmak İçin Yardıma Mı İhtiyacınız?